25 Nisan 2015 Cumartesi

HAŞHAŞLI KEK

                   MALZEMELER 

         3 adet yumurta
  • 1 su bardağı siyah haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
                 ŞERBETİ İÇİN
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

                ÜZERİ İÇİN
  • Krem şanti

               HAZIRLANIŞI
Öncelikle su ve şeker bir tencerede kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Bu arada yumurta ile şeker köpürene kadar çırpılır. Diğer malzemelerde teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir. Un en son kıvamına bakılarak eklenir. Kek hamuruna göre daha koyu bir hamur elde edilir. Ama çok koyu olmuş ise biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Yağlanmış kalıba dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında pişmeye bırakılır. Fırından çıkan haşhaşlı kekin üzerine soğuk olan şerbet dökülür. Kek soğuduktan sonra krem şanti tarifine göre hazırlanarak kekin üzerine sürülür. Afiyet olsun…










Hiçbiriniz kendisi için istediğini, mü’min kardeşi için istemedikçe gerçek iman etmiş olamaz.
Buhârî, Îmân, 7; Müslim, Îmân, 71.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder