1 su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon.tuz
ÜZERİNE
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağlı pul biber
YAPILIŞI
Kısırlık bulgur 1subardağı sıcak suyla ıslatıyoruz.Kabarınca 5 dk yoğuruyoruz ve yumurta salça kimyon ve tuz ekliyoruz.Elimizi soğuk suyla ıslatıp yavaş yavaş unu ilave ediyoruz ve iyice yoğuruyoruz. fındık büyüklüğünde köfteler yapıyoruz. bir tencerede sıcak su kaynatıyoruz içine biraz tuz ilave ediyoruz damak zevkinize göre ayarlarsınız tuzunu. Kaynayan suya yaptığımız köfteleri atıp 20-25 dk haşlıyoruz. Haşladığımız köfteleri kaba alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı pul biber döküyoruz.
AFİYET OLSUN:)
İki göz vardır ki, cehennem ateşi onlara dokunmaz; Allah korkusundan ağlayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz.
Tirmizî, Fedâilü’l-Cihâd, 12.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder